WITAM :)
Muszę Was przeprosić za małą ilość postów - za dużo mam zajęć w ciągu tygodnia.
Dzisiejszym przepisem planuję to nadrobić. Mam nadzieję, że mi się uda!
Zapraszam!
Zapraszam!
SKŁADNIKI!
500g mięsa mielonego
mała bułka
cebulka
opakowanie makaronu
100g sera żółtego
500ml przecieru pomidorowego
1 mały koncentrat pomidorowy
natka pietruszki
bazylia suszona
jajko
mozzarella
1l bulionu
GOTUJEMY!
W misce mieszamy mięso mielone z cebulką, pokrojoną natką pietruszki, jajkiem, namoczoną bułką i przyprawami. Formujemy osiem klopsów i gotujemy je w bulionie (ok 15 min).
Makaron gotujemy al-dente, gdy będzie gotowy zalewamy go przecierem wymieszanym z koncentratem. Makaron z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy klopsy. Posypujemy serem żółtym oraz połową mozzarelli i ziołami. Pieczemy 15 min w 180 stopniach.
Na koniec dodajemy pietruszkę oraz pozostałą część mozzarelli.
Na koniec dodajemy pietruszkę oraz pozostałą część mozzarelli.
SMACZNEGO!