WITAM PONOWNIE :)
Tak jak obiecałam, podaję Wam przepis na drugą wersję jajek faszerowanych, które pojawią się na moim wielkanocnym stole.
Zdecydowałam się nadać im troszkę inny kształt :)
Dodatkowo, korzystając z okazji chciałabym Wam życzyć wesołych i rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy oraz wielu smacznych potraw na stołach!
SKŁADNIKI!
7 jajek
125g wędzonego łososia
szczypiorek
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
pieprz, sól, papryka słodka
PRZEPIS!
Jajka gotujemy na twardo (6-7minut). Odcinamy górę i wyciągamy delikatnie żółtka. Łososia kroimy na drobniutką kostkę. Żółtka rozdrabniamy, dodajemy łososia oraz pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku i wypełniamy farszem jajka. Dekorujemy pozostałym łososiem oraz szczypiorkiem.
SMACZNEGO!
Z łososiem nigdy jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńrównież życzę Wesołych Świąt :)
OdpowiedzUsuń