WITAM!
Święta już prawie prawie z nami, także dzisiaj pojawią się ostatnie przepisy na tą okazję. W tym roku zrobiłam dwa rodzaje jajek faszerowanych - zmieniłam również wygląd tych drugich :)
W tym przepisie jajka pojawiają się z pieczarkami i duuużą ilością zieleniny.
Zapraszam!
SKŁADNIKI!
6 jaj
6 średnich pieczarek
1 łyżka majonezu
szczypiorek
pieprz, sól
PRZEPIS!
Jajka gotujemy na twardo (6-7min) i odstawiamy do przestudzenia. Ostrożnie obieramy i kroimy na pół. Wyciągamy żółtka.
Na maśle podsmażamy pokrojone w drobną kostkę pieczarki. Również studzimy.
Żółtka ugniatamy, dodajemy pieczarki i majonez. Mieszamy. Szczypiorek kroimy drobno, dodajemy do farszu oraz doprawiamy. Faszerujemy jajka i ozdabiamy wedle uznania.
SMACZNEGO!
U mnie jutro tez będą jajka faszerowane.
OdpowiedzUsuńTo może i ja nafaszeruje, ładnie u Ciebie to wygląda
OdpowiedzUsuńMój tata kiedyś robił :) omnomnom
OdpowiedzUsuńpyszne jajeczka :)
OdpowiedzUsuń