WITAM!
sezon na nowalijki w pełni :) po raz kolejny mam dla Was propozycję z sosem koperkowym.
zapraszam!
SKŁADNIKI!
600g mięsa mielonego
czerstwa kajzerka
1 cebula
1 jajko
mąka do obtoczenia
pęczek koperku
marchewka
łyżka masła
łyżka mąki
łyżka jogurtu
szklanka bulionu
150g kuskusu
3 rzodkiewki
czosnek niedźwiedzi
pół opakowania fety
oliwa
przyprawy
GOTUJEMY!
mięso mielone mieszamy z namoczoną kajzerką, drobno skrojoną cebulką i jajkiem. doprawiamy i formujemy pulpeciki. obtaczamy je w mące i smażymy. kuskus przygotowujemy wg opakowania. dodajemy do niego pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, czosnek, fetę i oliwę.
na maśle podsmażamy poszatkowany koperek, dodajemy starta marchewkę. po podsmażeniu zalewamy bulionem i dodajemy łyżkę jogurtu. mieszamy i nie doprowadzamy do wrzenia.
usmażone pulpety zalewamy sosem koperkowym i podgrzewamy. podajemy z kuskusem.
SMACZNEGO!
ale to pieknie wyglada, zapraszam na nowy post: http://fashionbutiquepl.blogspot.com/2015/05/testujemy-ciuchy-z-p-r-i-m-r-k-2-rozowy.html
OdpowiedzUsuńna pewno dobre :p
OdpowiedzUsuńWygladaja niesamowicie apetycznie!
OdpowiedzUsuńBardzo lubie takie dania...
:)
Jest mi bardzo milo, ze bierzesz udzial w akcji 'Dla mamy' na Mikserze.
Kasia
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl
ooo jakie smaczne
OdpowiedzUsuńapetyczny obiadek! :)
OdpowiedzUsuńKażde Twoje danie przepysznie wygląda, aż ślinka cieknie
OdpowiedzUsuńJa się zastanawiałam co można zrobić z kuskus. Teraz już wiem.
OdpowiedzUsuń