WITAM!
dzisiaj przychodzę z daniem, a właściwie przekąską, idealnie nadającą się do piwa. do każdego piwa! jednak tym razem, za sprawą idealnego dipu, jest stworzona w sam raz do piwa Książęce chlebowo - miodowego :)
jest to również smakołyk, który zgłaszam do konkursu.
spróbujcie, a zakochacie się w tej prostej i szybkiej przekąsce!
SKŁADNIKI!
250g mąki
150g rozpuszczonego masła
150g twarogu półtłustego
sól
pieprz
łyżeczka proszku do pieczenia
kilka plasterków sera
dip:
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka majonezu
łyżeczka oliwy
pieprz
PIECZEMY!
w misce mieszamy mąkę z solą, pieprzem i proszkiem do pieczenia. dolewamy masło i miksujemy. dodajemy również pokrojony twaróg i ugniatamy na ciasto.
ciasto wałkujemy na pół centymetra, kroimy w paski i układamy na papierze do pieczenia. wszystkie posypujemy serem.
pieczemy około 15-17 minut w 180 stopniach (ja piekłam z termoobiegiem, do zarumienienia się paluchów).
SMACZNEGO!
świetne paluchy i ciekawy sos, na pewno świetne do chrupania na imprezie i do wieczoru filmowego:)
OdpowiedzUsuńpodziwiam Twój zapał do pichcenia, właśnie wcinam kupione pierogi, które wystarczyło odgrzać, Twoje na pewno są smaczniejsze.
OdpowiedzUsuńTe paluszki mogą być idealne na sylwestra.
OdpowiedzUsuńświetne chrupacze :)
OdpowiedzUsuńW sam raz dla mojego piwosza :-)
OdpowiedzUsuńWow! Naprawdę niezłe, a w dodatku nieskomplikowane! :)
OdpowiedzUsuńDodaję do obserwowanych! ;)
http://about1moment.blogspot.com/
wow, uwielbiam tego typu przekaski..swietny przepis :)))
OdpowiedzUsuńJa tez obseruje, zaparszam do siebie- nowe recznie robione mydleka :))
OdpowiedzUsuńwww.katewo.blogspot.co.uk
Myślę, że mój mąż będzie zachwycony. :)
OdpowiedzUsuń