jeśli zrobiłaś/eś coś z mojego przepisu
podeślij mi zdjęcie na faxcooks@gmail.com !
umieszczę je na moim fanpage :)

czwartek, 16 lipca 2015

marmolada z rabarbaru - z dziadkiem Andrzejem!

Witam :)

dużo się ostatnio dzieje, czasu ubywa w zastraszającym tempie :) 
dzisiaj przedstawiam marmoladę z rabarbaru - idealną do grillowanych mięs oraz do... kanapek  (jak to ostatnio odkryliśmy ;)).

zapraszam!

SKŁADNIKI!
rabarbar
1kg cukru (na 1kg rabarbaru)
3 łyżki imbiru
skórka z cytryny

PRZEPIS!
Kroimy  w kostkę obrany rabarbar. Cytrynę wyparzamy i ścieramy z niej skórkę. Rabarbar mieszamy ze skórką z cytryny, imbirem i cukrem. Zostawiamy na kilka godzin w lodówce, a następnie gotujemy na małym ogniu, aż masa zmniejszy swoją objętość o połowę. Przekładamy do słoików.4

SMACZNEGO!


1 komentarz:

dziękuję za wizytę i komentarz, każdy zauważam.
niestety nie biorę udziału w grach blogowych :)
zapraszam ponownie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...