WITAM :)
Jak ostatnio obiecywałam jednemu z czytelników na fanpage, wrzucam przepis na przecier pomidorowy, który niejednokrotnie wykorzystywałam w swoich przepisach.
Jedne z moich ulubionych to:
cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym (aktualnie je zrobiłam :))
SKŁADNIKI!
10kg pomidorów
2-3 łyżki pieprzu do smaku
3-4 łyżki soli
PRZEPIS!
Umyte pomidory kroimy na ćwiartki, wrzucamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu. Mieszamy dokładnie, żeby się nie przypaliły. Gdy pomidory puszczą soki oraz będą wystarczająco miękkie przecieramy je na drobnym sitku. Przecier podgrzewamy i doprawiamy. Wrzący wlewamy do słoików, które należy postawić do góry dnem i odstawić na 2-3 dni.
SMACZNEGO!
Własne robione najlepsze !
OdpowiedzUsuńmoja mama też robi sama przecier pomidorowy - bardzo podobny jak Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńTakie są najlepsze.
OdpowiedzUsuńuwielbiam!! <3
OdpowiedzUsuńtaki domowy jest rewelacyjny :)
OdpowiedzUsuń