jeśli zrobiłaś/eś coś z mojego przepisu
podeślij mi zdjęcie na faxcooks@gmail.com !
umieszczę je na moim fanpage :)

piątek, 7 lutego 2014

miodowe czekoladki ze śliwką i rodzynkiem!

HEJ!



dostałam foremki na czekoladki i zaproszenie do konkursu Nestea. Równoczesnie. Przypadek? Nie sądzę!
postanowiłam wykorzystac foremki do konkursu i stworzyć pyszne pralinki :)
Nestea wypuściła nowy smak swojego napoju- a jaki? zimowa śliwka!
herbatka jest z dodatkiem miodu, można ją serwować zarówno na ciepło jak i na zimno!
potwierdzam- pycha :)
zapraszam na przepis- czekoladki miodowe z suszoną śliwką... a do tego coś co pasuje idealnie- rodzynki! :)

SKŁADNIKI!
200g gorzkiej czekolady
2 łyżki miodu
suszone śliwki
rodzynki

GOTUJEMY!
przygotowujemy nasze owoce i kroimy je w mała kawałeczki.



150g czekolady rozpuszczamy razem z miodem w kąpieli wodnej.


foremki do połowy napełniamy czekoladą i śliwkami z rodzynkami.


zostawiamy na godzine do wystygnięcia. potem dopełniamy czekoladą i wkładamy an 2h do lodówki.
przechowujemy w chłodnym miejscu!

SMACZNEGO :)


Pralinki, trufelki, czekoladki... 3
Pralinki, trufelki, czekoladki...

33 komentarze:

  1. Ooo a juz myślałam, że to będzie coś na wzór czekoladek "Malaga" :D No ale niestety, choć i tak myślę, że warto wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kupuje foremki i takie robie !

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ to musi być pyszne, masz urocze foremki.

    OdpowiedzUsuń
  4. fajnie to wyglada :)
    klaudmen.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam twojego bloga - co wpis to kolejne pyszności :D Mniam mniam te czekoladki

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajnie i smacznie to wygląda, tylko niestety nie lubię rodzynek, więc jakoś nie dla mnie. :(
    http://swiatgalaxy.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. mniaam, ale smacznie wyglądają ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. śliwki i rodzynki.. hmm ja ich osobiscie nie lubię ;]

    OdpowiedzUsuń
  9. ciekawy pomysł:) wyglądają smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. musze przyznac,ze wygladaja mega kuszaca!!!!

    OdpowiedzUsuń
  11. Jakie świetne! Muszę, muuuszę je zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Gdyby tak wyeliminować te rodzynki to było by pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Pomysł dobry,ale ........ zobacz u mnie http://edicook.blogspot.com/2012/12/pralinki-z-mojej-manufaktury.html

    OdpowiedzUsuń
  14. Swietny przepis i swietne foremki :) Powoidzenia w konkursie!

    OdpowiedzUsuń
  15. ja chce wszystkie! :D pycha!

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiamy domowe czekoladki i próbowanie nowych smaków. Zapisujemy do wypróbowania:) i powodzenia w konkursie.

    OdpowiedzUsuń
  17. Bardzo fajny wygląd ;) Ale muszą być pyszniutkie, porywam kilka do kawki ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Mimo że za rodzynkami nie przepadam, to myślę, że tak przygotowane zjadłabym z przyjemnością! :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Chętnie bym zjadła takie pyszności.

    OdpowiedzUsuń
  20. koinecznie musze wyprobowac te herbate!

    ww.huge-fridge.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  21. ojej a ja mam szlaban na slodycz :( ale bym zjadła

    OdpowiedzUsuń
  22. domowe czekoladki rządzą:) ale dla mnie bez rodzynek:D

    OdpowiedzUsuń
  23. a jak to robisz, że czekolada nie traci połysku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie podgrzewalam długo czekolady w kapieli wodnej oraz nie studziłam foremek w lodówce na początku. tylko na końcu :)

      Usuń
  24. Jak patrze na te zdjęcia to aż w brzuchu mi burczy :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Pyszne. :) Kostki lodu wyglądałyby fenomenalnie w tych foremeczkach. :)

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za wizytę i komentarz, każdy zauważam.
niestety nie biorę udziału w grach blogowych :)
zapraszam ponownie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...