jeśli zrobiłaś/eś coś z mojego przepisu
podeślij mi zdjęcie na faxcooks@gmail.com !
umieszczę je na moim fanpage :)

wtorek, 5 sierpnia 2014

panierowane udko z kurczaka z puree!

WITAJCIE KOCHANI :)


dzisiaj, przy okazji gotowania zupy pomidorowe, zrobiłam drugie danie. i to nie byle jakie!
osobiście uwielbiam panierowane uda z kurczaka, a Wy?:)

SKŁADNIKI!
2 uda z kurczaka
kostka rosołowa
włoszczyzna
bułka tarta
mąka
jajko
1,5 szklanki mleka
5 dużych ziemniaków
kawałek masła
olej
pieprz, czerwona papryka
pomidor
ogórek
cebula
łyżka śmietany

GOTUJEMY!
włoszczyznę myjemy i obieramy, wrzucamy do garnka razem z udami.

cebulę podsmażamy i wrzucamy do garnka.

pomidora kroimy w niewielki kawałki, cebulkę w małą kostkę, doprawiamy pieprzem i zalewamy oliwą.

plastry ogórka solimy, pieprzymy, odstawiamy i dodajemy śmietanę.

do wrzącego buliony wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy ok 50 min. ziemniaki do miękkości.

przygotowujemy panierkę- bułka tarta z papryką i pieprzem, jajko ze szklanką mleka i mąka.

miękkie ziemniaki zalewamy połową szklanki mleka i dodajemy masło. podgrzewając zagniatamy.

podgotowane kurczaka obieramy ze skóry, panierujemy i smażymy.

 SMACZNEGO!


6 komentarzy:

  1. Lubię tu wpadać bo tu zawsze czestują czymś pysznym!

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam!:) takim obiadem to ja nie pogardzę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmm pycha! też uwielbiam kurczaka przygotowanego w taki sposob :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie mogę tu wchodzić przed śniadaniem. ;)
    Wygląda pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. U Ciebie jak zwykle smacznie.

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za wizytę i komentarz, każdy zauważam.
niestety nie biorę udziału w grach blogowych :)
zapraszam ponownie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...