WITAM :)
5 III minął rok prowadzenia mojego bloga.
zaczęłam przepisem, który do tej pory zyskał największą liczbę fanów!
ten przepis również wykorzystałam na półfinale BLOGERCHEFA :)
rok zabawy, rok pełen wrażeń :) warsztaty, recenzje, degustacje...
wow!
liczę na kolejny udany rok- i na kolejnych wiernych czytelników!
z okazji urodzin
zapraszam na pyszny przepis, jeden z moich ulubionych!
SKŁADNIKI
250g mąki
100g masła
odrobina soli
1 łyżka oleju
50ml wody
4 jaja (w tym jedno roztrzepane do posmarowania tarty)
pół szklanki cukru
100ml śmietanki 30%
3 łyżki skrobii ziemniaczanej
2 pomarańcze (skórka z jednej, sok z drugiej)
bułka tarta
PIECZEMY
pokrojone masło mieszamy z mąką, 2 łyżkami cukru, olejem i wodą.
pod koniec dodajemy odrobinę startej skórki.
ciasto chłodzimy 20 minut w lodówce, potem wyklejamy nim tartę (którą wcześniej natłuścimy i obsypiemy bułką tartą)
dziurkujemy tartę i pieczemy 10 min w 180 stopniach.
w międzyczasie resztę skórki pomarańczy miksujemy z jajami, skrobią, śmietanką, resztą cukru i sokiem pomarańczowym.
podpieczoną tartę smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy jeszcze 2 minuty.
tartę zalewamy masą pomarańczową i pieczemy 25 min w 180 stopniach. po wyjęciu chłodzimy w lodówce.
SMACZNEGO!
jeśli spodoba Ci się przepis, i postanowisz go wykonać...
zrób zdjęcie i wyślij na faxcooks@gmail.com !
chętnie umieszczę je na moim fp.
a na fanpage za niedługo wybije 500 osób! :)
zrób zdjęcie i wyślij na faxcooks@gmail.com !
chętnie umieszczę je na moim fp.
a na fanpage za niedługo wybije 500 osób! :)
bardzo chetnie sprobuje!
OdpowiedzUsuńżyczę kolejnego tak udanego roku :) albo i wielu lat!
OdpowiedzUsuńWygląda mega-smakowicie!:) mniam!:-)
OdpowiedzUsuńTy to zawsze czymś skusisz, uwielbiam wszelkiego rodzaju tarty :)
OdpowiedzUsuńjeszcze nigdy tarty nie robiłam ale na pomarańczową mam mega ochotę:)
OdpowiedzUsuńżyczę kolejnego roku kulinarnych inspiracji:)
Najlepszego z okazji roczku! :)
OdpowiedzUsuńTarta brzmi smakowicie :)
Gratuluję roku! Mam nadzieję, że jeszcze przez wiele lat będziesz prowadzić tego bloga, bo uwielbiam pożerać wzrokiem smakowite jedzonko, które przyrządzasz :)
OdpowiedzUsuńmusi byc pyszne! :)
OdpowiedzUsuńjezus, zabij mnie nie pamiętam go z blogerchefa :O O matko.. Ale ze mnie ciapa!
OdpowiedzUsuńAle cieszę się, że na ten wybór jednak padło, omnom :)
Jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńrewelacyjnie wygląda, chętnie bym zjadła taką:)
OdpowiedzUsuńWszystkiego najlepszego dla Ciebie i bloga! ;)
OdpowiedzUsuńwygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńitslonelythings.blogspot.com
Świetny przepis i wygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńZapraszam w wolnej chwili do mnie :)
Gratuluje roczku i niech się wiedzie przez następnych 100 lat jeśli tylko będziesz maiła chęć i ochote.
OdpowiedzUsuńTarą sie częstuję, dzięki wielkie :-)
Muszę kupić blaszkę do tarty;d
OdpowiedzUsuńwww.kataszyyna.blogspot.com
Idziesz jak burza. :-)
OdpowiedzUsuńWszystkiego, co najpiękniejsze Olu. Sto lat blogowania i dużo sukcesów. :-)
Świetny przepis.
weź nie kuś tymi pysznościami :D
OdpowiedzUsuńGratuluję roku i życzę wielu następnych,jak również wielu inspiracji w kuchni.Smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuńMasz co swietować!!!! gotuj dalej i dziel sie przepisami bo sa boskie. Nieraz je wykorzystałam:))) A tarta wyglada bosko...zrobie:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam dania ze startą skórką, wygląda naprawde smakowicie oaz... prosto w wykonaniu :3
OdpowiedzUsuńI życzę kolnego udanego roku!
Zapraszam do mnie : http://iwillnotdieyoung.blogspot.com/
Obserwuje i liczę na to samo :3
Koniecznie muszę ją zrobić - jest prosta w wykonaniu i na pewno PYSZNA :)
OdpowiedzUsuńgratuluję pysznego roczku:)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że na weekendzie i u mnie będzie :D
OdpowiedzUsuńgratuluję roku i życzę wielu kolejnych lat blogowych:)
OdpowiedzUsuńGratuluje i kolejnego roku Tobie życzę ;)
OdpowiedzUsuńTarta rewelacja! :-D kocham pomarańcze pod każdą postacią. Gratuluję rocznicy! Oby starczyło Ci pomysłów na wiele kolejnych lat :) pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńDo you want $10000 ? Quick to participate in!
OdpowiedzUsuńWrite your story about www. wholesaledress.net $10000 bonus may be yours.
Everybody who knows this campaign can take part in.
1, Claim This article shall not be less than 100 words. The article must be included words of www.wholesale-dress.net or www.WD.CM. And put the article to your facebook blog or other media. Each one only has one chance.
2, Submit method Please screenshot the content to marketing@wholesale-dress.net,
attached with your Microsoft Word manuscripts.
3, Award setting First Price $2000 1 person
The Second Price $1000 2 persons
The Third Price $800 3 persons
The Forth Price $500 4 persons
Best Participation Award $400 4 persons
The bonus will be sent to you every week by Bank Transfer( T/T) from March. We will inform the winners by email. Please replay us your Bank account after receiving the mail. No reply for 7 days, we will regard as you giving up your price. Bank account transfer paper will be shared at this page.
Dear participants, we have received 4 submissions.
Musi świetnei smakować ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam pomarańczowej, jednak szykuje się do zrobienia cytrynowej.
OdpowiedzUsuńaż mi pachnie pomarańczą... pysznie wygląda i mam nadzieję, ze kiedyś wypróbuję twój przepis :)
OdpowiedzUsuńPiękna tarta! *.*
OdpowiedzUsuńLubię Twoje przepisy krok po kroku! : )