WITAM!
przychodzę do Was z kolejnym dietetycznym obiadem, dzisiaj jest to pstrąg!
zapraszam!
SKŁADNIKI!
2 pstrągi
pół cytryny
łyżka masła czosnkowego
oliwa
niewielki kawałek pora
bazylia, sól
dodatki: ryż, sałata z jajkiem i jogurtem
PIECZEMY!
cytrynę kroimy w plastry, czyścimy rybę.
wkładamy cytrynę i masło do środka, rybę solimy i posypujemy bazylią. folię smarujemy odrobiną oliwy, wkładamy tam pstrąga. posypujemy porem i zawijamy. pieczemy 25 minut w 180 stopniach, odkrywając na ostatnie 10 min.
SMACZNEGO!
Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb, choć teraz odkryłam doradę :D
OdpowiedzUsuńWyglada świetnie;) Zapraszam do mnie.
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię pstrąga.
OdpowiedzUsuńaaaaaaaa ale pyszny :)
OdpowiedzUsuń