CZEŚĆ KOCHANI!
Szukałam czegoś fajnego na kolacje, czegoś szybkiego i prostego. No i przypomniało mi się zalegające w lodówce ciasto francuskie! Dla chcącego nic trudnego- kilka chwil i kolacja dla kilku osób gotowa :)
SKŁADNIKI!
opakowanie ciasta francuskiego
kilka pomidorków koktajlowych (lub zwykłych pomidorów)
kilka plasterków szynki (w moim przypadku tyle co wyszło paczuszek- 8)
camembert (lub inny ser)
pieczarki
masło
GOTUJEMY!
Przygotowujemy nasze składniki.
Pieczarki podsmażamy na masełku.
Ciasto francuskie kroimy na kawałki. Mi wyszło 8
Kroimy pomidorki na pół.
Na ciasto dajemy szynkę i pomidorki. (Moja porcja oczywiście bez pomidora =D)
Pieczarki prawie gotowe!
Camembert kroimy na małe kawałki.
Robimy paczuszki! Ciasto, szynka, pomidorek, pieczarki i camembert. (na papierze do pieczenia!)
I zawijamy!
Wkładamy je do piekarnika na 25 min, na 180oC.
Wyciągamy!
I JEMY! :) SMACZNEGO!
mm ale to smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam :)
pierwiasteksmaku.blogspot.com
Przyrządzasz takie świetne rzeczy, że za każdym razem mam ochotę sama je wypróbować :D
OdpowiedzUsuńŚwietne proste i smaczne!
OdpowiedzUsuńBuziaczki
Dzięki! wygląda świetnie i smakowicie :)
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję :)
ale pychotki mniammmm
OdpowiedzUsuńJa zamiast szyneczki dałabym boczek pokrojony w kostkę :) mniam!
OdpowiedzUsuńMniam, znowu pyszne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńCo za cudowne sakiewki :) Muszą być nieziemsko pyszne. Połączenie składników idealne dla mojego podniebienia :) Pycha!
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com
Uwielbiam wszystko co wiąże się z ciastem francuskim :)
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić taką kolacyjkę :)
wygląda cudnie! jadłabym:D
OdpowiedzUsuńPychota! :D
OdpowiedzUsuńojejjjj wygląda przepysznie. Na pewno wkrótce spróbuję przepisu ;)
OdpowiedzUsuńwww.izabielaa.blogspot.com
Uwielbiam twoje przepisy. Są świetne.
OdpowiedzUsuńhttp://mojezyciemojarzeczywistosc.blogspot.com/
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;)
ale pyszności ♥
OdpowiedzUsuńMniam! Jestem taka głodna a jeszcze jestem w pracy... Aż ślinka cieknie! :D
OdpowiedzUsuńznowu jestem głodna. na prawdę masz świetne przepisy!
OdpowiedzUsuńjej, ale mi teraz zrobiłaś ochotę na kolację :) Na dniach opatentuje przepis :)
OdpowiedzUsuńChyba muszę sobie założyć zeszyt i spisywać w nim wszystkie Twoje przepisy :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, mam w lodówce ciasto francuskie więc jutro zrobię :)
OdpowiedzUsuńdreamsforeverx.blogspot.com
Ja w ogóle nie rozumiem jak niektórzy dają surowe pieczarki do takich sakiewek.. Potem pełno wody się wydziela, coś okropnego..
OdpowiedzUsuńsuper pomysł!
OdpowiedzUsuńmniamm! ale cudenka!
OdpowiedzUsuńNie wiedziała bym na którą paczuszkę mam się zdecydować :D
OdpowiedzUsuńPyszne i bardzo pomysłowe;)
OdpowiedzUsuńJak ja lubię ciasto francuskie w różnych kombinacjach :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę wypróbować przepis:) wygląda przepysznie
OdpowiedzUsuńmasz najlepsze przepisy ;D
OdpowiedzUsuńa Ty dlaczego bez pomidorków? ;>
OdpowiedzUsuńciasto francuskie jestem zawsze na tak, a z takimi dodatkami to już w ogóle kosmos ;D
OdpowiedzUsuńPodsunełaś mi świetny pomysł wykorzystania ciasta :)
OdpowiedzUsuń