jeśli zrobiłaś/eś coś z mojego przepisu
podeślij mi zdjęcie na faxcooks@gmail.com !
umieszczę je na moim fanpage :)

niedziela, 9 czerwca 2013

ekspresowe nadziane paczuszki!

 CZEŚĆ KOCHANI!


Szukałam czegoś fajnego na kolacje, czegoś szybkiego i prostego. No i przypomniało mi się zalegające w lodówce ciasto francuskie! Dla chcącego nic trudnego- kilka chwil i kolacja dla kilku osób gotowa :)

SKŁADNIKI!
opakowanie ciasta francuskiego
kilka pomidorków koktajlowych (lub zwykłych pomidorów)
kilka plasterków szynki (w moim przypadku tyle co wyszło paczuszek- 8)
camembert (lub inny ser)
pieczarki
masło

GOTUJEMY!
Przygotowujemy nasze składniki.

Pieczarki podsmażamy na masełku.

Ciasto francuskie kroimy na kawałki. Mi wyszło 8


Kroimy pomidorki na pół.


Na ciasto dajemy szynkę i pomidorki. (Moja porcja oczywiście bez pomidora =D)




 Pieczarki prawie gotowe!

Camembert kroimy na małe kawałki.

Robimy paczuszki! Ciasto, szynka, pomidorek, pieczarki i camembert. (na papierze do pieczenia!)



I zawijamy!

Wkładamy je do piekarnika na 25 min, na 180oC.

Wyciągamy!

I JEMY! :) SMACZNEGO!



 zapraszam do odwiedzania, komentowania i obserwowania (również na bloglovin i facebook)

32 komentarze:

  1. mm ale to smacznie wygląda :)
    pozdrawiam i zapraszam :)
    pierwiasteksmaku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyrządzasz takie świetne rzeczy, że za każdym razem mam ochotę sama je wypróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki! wygląda świetnie i smakowicie :)
    Na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja zamiast szyneczki dałabym boczek pokrojony w kostkę :) mniam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, znowu pyszne jedzonko :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Co za cudowne sakiewki :) Muszą być nieziemsko pyszne. Połączenie składników idealne dla mojego podniebienia :) Pycha!
    dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam wszystko co wiąże się z ciastem francuskim :)
    Muszę zrobić taką kolacyjkę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda cudnie! jadłabym:D

    OdpowiedzUsuń
  9. ojejjjj wygląda przepysznie. Na pewno wkrótce spróbuję przepisu ;)

    www.izabielaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam twoje przepisy. Są świetne.
    http://mojezyciemojarzeczywistosc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  11. Mniam! Jestem taka głodna a jeszcze jestem w pracy... Aż ślinka cieknie! :D

    OdpowiedzUsuń
  12. znowu jestem głodna. na prawdę masz świetne przepisy!

    OdpowiedzUsuń
  13. jej, ale mi teraz zrobiłaś ochotę na kolację :) Na dniach opatentuje przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Chyba muszę sobie założyć zeszyt i spisywać w nim wszystkie Twoje przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Wygląda pysznie, mam w lodówce ciasto francuskie więc jutro zrobię :)
    dreamsforeverx.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  16. Ja w ogóle nie rozumiem jak niektórzy dają surowe pieczarki do takich sakiewek.. Potem pełno wody się wydziela, coś okropnego..

    OdpowiedzUsuń
  17. Nie wiedziała bym na którą paczuszkę mam się zdecydować :D

    OdpowiedzUsuń
  18. Jak ja lubię ciasto francuskie w różnych kombinacjach :)

    OdpowiedzUsuń
  19. byłam zmuszona nieco zmodyfikować adres bloga, więc jeżeli wchodzisz na niego inaczej niż przez mój profil bądź jeżeli masz go w linkach, to zmień :) nowy adres:
    http://thesevenfiresofmademoiselle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  20. koniecznie muszę wypróbować przepis:) wygląda przepysznie

    OdpowiedzUsuń
  21. a Ty dlaczego bez pomidorków? ;>

    OdpowiedzUsuń
  22. ciasto francuskie jestem zawsze na tak, a z takimi dodatkami to już w ogóle kosmos ;D

    OdpowiedzUsuń
  23. Podsunełaś mi świetny pomysł wykorzystania ciasta :)

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za wizytę i komentarz, każdy zauważam.
niestety nie biorę udziału w grach blogowych :)
zapraszam ponownie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...