jeśli zrobiłaś/eś coś z mojego przepisu
podeślij mi zdjęcie na faxcooks@gmail.com !
umieszczę je na moim fanpage :)

czwartek, 13 listopada 2014

proste dwukolorowe ciasto czekoladowo bananowe!

WITAJCIE!


dzisiaj dla Was połączenie idealne.
banan, czekolada, proste ciasto!
przy okazji zdjęcie to bierze udział w konkursie firmy PACLAN!
a już w kolejnym poście wracamy do dań włoskich :)
chcecie? liczę na odzew w komentarzach!
zapraszam.

SKŁADNIKI
2 banany
200g mąki
100g czekolady
50g orzechów włoskich
2 jaja
8 łyżek kakao (4 do ciasta, 4 do polewy)
100ml oleju
150g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru pudru
50g masła 
100ml mleka (80ml do ciasta, 20 do polewy)
kolorowa posypka
+ papier do pieczenia firmy PACLAN

PIECZEMY!
 w jednej misce mieszamy składniki suche. mąka, cukier, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia. w drugiej rozgniatamy banana, dodajemy 2 jaja, olej oraz mleko. miksujemy i dodajemy do miski nr 1. miksujemy wszystko razem.

połowę ciasta wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia PECLAN. kroimy czekoladę i wrzucamy ją do tej części. wrzucamy również drobniutko pokrojone orzechy włoskie.

do miski z resztą ciasta  wsypujemy kakao i mieszamy.

delikatnie wlewamy drugą część i wkładamy banany. pieczemy 60 min w 180 stopniach, zostawiamy do przestudzenia. w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko i cukier puder, mieszamy do rozpuszczenia. dodajemy kakao i mieszamy do zagotowania. polewamy ciasto. dekorujemy posypką.


 SMACZNEGO




W orzechowym raju 3Smaczna JesieńImieniny u cioci

15 komentarzy:

  1. jakie ty zawsze pyszności robisz!

    _______________________
    fashion nowości listopadowe na
    WWW.JUSTYNAPOLSKA.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń
  2. świetnie wygląda, poproszę kawałek:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ile proszku, bo nie podałaś w składnikach

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hej!
      dzięki, że zwróciłaś uwagę :) już uzupełniłam, musiało umknąć!

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. już wpisałam, dzięki :) musiało mi gdzieś umknąć przy pisaniu!

      Usuń
  5. Rewelacja!!! nie zdążyłam udokumentować...tylko rozkroiłam i nie obejrzałam się kiedy już okruszki zostały :) Mniammm !!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. szkoda, że bez zdjęcia, ale cieszę się, że smakowało!

      Usuń
  6. Mmm, wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Właśnie stygnie :)))))

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za wizytę i komentarz, każdy zauważam.
niestety nie biorę udziału w grach blogowych :)
zapraszam ponownie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...