WITAJCIE!
dzisiaj dla Was połączenie idealne.
banan, czekolada, proste ciasto!
przy okazji zdjęcie to bierze udział w konkursie firmy PACLAN!
a już w kolejnym poście wracamy do dań włoskich :)
chcecie? liczę na odzew w komentarzach!
zapraszam.
SKŁADNIKI
2 banany
200g mąki
100g czekolady
50g orzechów włoskich
2 jaja
8 łyżek kakao (4 do ciasta, 4 do polewy)
100ml oleju
150g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru pudru
50g masła
100ml mleka (80ml do ciasta, 20 do polewy)
kolorowa posypka
kolorowa posypka
+ papier do pieczenia firmy PACLAN
PIECZEMY!
w jednej misce mieszamy składniki suche. mąka, cukier, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia. w drugiej rozgniatamy banana, dodajemy 2 jaja, olej oraz mleko. miksujemy i dodajemy do miski nr 1. miksujemy wszystko razem.
połowę ciasta wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia PECLAN. kroimy czekoladę i wrzucamy ją do tej części. wrzucamy również drobniutko pokrojone orzechy włoskie.
do miski z resztą ciasta wsypujemy kakao i mieszamy.
delikatnie wlewamy drugą część i wkładamy banany. pieczemy 60 min w 180 stopniach, zostawiamy do przestudzenia. w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko i cukier puder, mieszamy do rozpuszczenia. dodajemy kakao i mieszamy do zagotowania. polewamy ciasto. dekorujemy posypką.
SMACZNEGO
jakie ty zawsze pyszności robisz!
OdpowiedzUsuń_______________________
fashion nowości listopadowe na
WWW.JUSTYNAPOLSKA.BLOGSPOT.COM
świetnie wygląda, poproszę kawałek:)
OdpowiedzUsuńZjadłabym kawałeczek.
OdpowiedzUsuńpoproszę ;)
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńMniam! :)
OdpowiedzUsuńIle proszku, bo nie podałaś w składnikach
OdpowiedzUsuńhej!
Usuńdzięki, że zwróciłaś uwagę :) już uzupełniłam, musiało umknąć!
a mleka do ciasta?
OdpowiedzUsuńjuż wpisałam, dzięki :) musiało mi gdzieś umknąć przy pisaniu!
UsuńRewelacja!!! nie zdążyłam udokumentować...tylko rozkroiłam i nie obejrzałam się kiedy już okruszki zostały :) Mniammm !!!
OdpowiedzUsuńszkoda, że bez zdjęcia, ale cieszę się, że smakowało!
UsuńWygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie stygnie :)))))
OdpowiedzUsuń