WITAJCIE
dzisiaj częstuje Was po włosku, pyszny makaron, do tego kulki mięsne, a wszystko to podsmażone z pysznym przecierem pomidorowym, autorstwa mojego dziadka.
kto się skusi?
SKŁADNIKI!
pół opakowania makaronu tagliatelle
500g mięsa mielonego
400ml przecieru domowego (lub kupnego)
50g startego twardego sera
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki bułki tartej
pół kulki mozarelli
zioła prowansalskie, sól, pieprz
GOTUJEMY!
cebulkę kroimy na małą kostkę, wrzucamy do miski z mięsem mielonym. dodajemy również ser, wyciśnięty czosnek, bułkę tartą oraz zioła. doprawiamy do smaku.
z wyrobionego mięsa formujemy niewielkie kulki.
przygotowujemy przecier, również go doprawiamy.
kulki smażymy na oliwie, gdy będą gotowe zalewamy przecierem. dodajemy ugotowany makaron. mieszamy, podajemy z mozarellą.
SMACZNEGO!
jaki świetny blog! i chyba wykorzystam przepis :D
OdpowiedzUsuńpoproszę na kolacjE! ;D
OdpowiedzUsuńmmmmmmm pyszności!
OdpowiedzUsuń___________________________
a u mnie?
ja i moj wywiad w Avanti
WWW.JUSTYNAPOLSKA.BLOGSPOT.COM
wygląda smacznie ;]
OdpowiedzUsuńmmmm pychota ♥
OdpowiedzUsuńtakie dania lubię:)
OdpowiedzUsuńcoś co lubią moje dzieciaki :)
OdpowiedzUsuńWpadnij do mnie z tym obiadem :) głodna jestem
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie, pięknie podane danie . mniammm
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszelkie dania na bazie makaronu :)
OdpowiedzUsuńKusisz tymi daniami.
OdpowiedzUsuń