jeśli zrobiłaś/eś coś z mojego przepisu
podeślij mi zdjęcie na faxcooks@gmail.com !
umieszczę je na moim fanpage :)

środa, 12 marca 2014

pesto z rukoli na makaronie z cukinii!

WITAM!


wróciłam z Anglii- wczoraj! było super :) jestem zachwycona ilością parków, które były w tym niezbyt wielkim Leicester!
kucharzyłam troszke, zajadałam się ichiejszymi fastfoodami...
szczegóły na fanpage :)

tuż przed wyjazdem wysłałam kolejne zgłoszenie do BlogerChefa...
mam nadzieję, że zagłosujecie?
link TUTAJ

a dla Was mam przepis, który zgłosiłam.
ZAPRASZAM!

SKŁADNIKI
100g rukoli
70g orzechów włoskich
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
cukinia
pieprz
sól
parmezan 

GOTUJEMY!
rukolę myjemy i odsączamy.

orzechy kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni.

do pojemnika wsypujemy czosnek w kawałkach, rukolę i orzechy.

dodajemy parmezan- 2 starte łyżki, oliwę i sok z cytryny. blendujemy!

doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

obraną cukinię obieramy dalej, najlepiej obieraczką do warzyw. powstaną cienkie plastry.

gotujemy je minutę we wrzącej, osolonej wodzie. mieszamy z pesto. 

SMACZNEGO!

24 komentarze:

  1. Zazdroszczę Ci tej pasji do gotowania. Widać, że kochasz to co robisz i sprawia Ci to wielką przyjemność:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale mi narobiłaś smaka na to <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojojoj!musi byś przepyszne, bo tak wygląda!;)
    buźka

    OdpowiedzUsuń
  4. Ooo świetnie wygląda :) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie jadłam ale może spróbuje - ładnie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pięknie i smacznie to wygląda. Bardzo lubię rukolę.
    Poleciał głosik. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kurcze, maprawde wyglada jak makaron!!!! swietny pomysl:-) glosuje oczywiscie!!!

    OdpowiedzUsuń
  8. Cukiniowy makaron powiadasz ? To mi psuje :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Nabrałam sie, bo byłam pewna że to makaron:)))) Świetnie to wygląda a jak musi smakować....mmmm...

    OdpowiedzUsuń
  10. to pesto musi być pyszne, mam zapas orzechów z jesieni. podoba mi się to połączenie

    OdpowiedzUsuń
  11. Prezentuje się świetnie (to znaczy - pysznie!) :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Oczywiście jak tylko zapoznałam się z Twoim zacnym przepisem - zagłosowałam na fejsie :)
    Mega - jutro to chyba ugotuję jak znajdę chwile. Jestem wege i pasuje mi taki przepis. W dodatku lubię rukolę!
    Obserwuję, konnnniiieeeeccczzzzznnnniiiieeee!!! :) Mam nadzieję, że będą jeszcze jakieś przepisy wege u Ciebie :D

    A u mnie zdjęcia z ESKAPADY i NIESPODZIANKA od eska.pl !!!! :D
    https://www.made-by-niko.blogspot.com
    Pozdrawiam!
    NIKO

    OdpowiedzUsuń
  13. tyle się mówi o tej rukoli, a ja nie mam pojęcia jak smakuje- muszę to zmienić! :)
    zapraszam Cię do mnie na notkę o niedrogich hitach z Ikea, za zaobserwowanie z przyjemnością się odwdzięczę :)
    www.fimejl.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  14. Kiedyś na pewno skorzystam z tego przepisu :) Ty wróciłaś z Anglii a ja za jakiś czas do Anglii się wybieram :)

    OdpowiedzUsuń
  15. mmm muszę zrobić! *-*
    Byłabym Ci bardzo wdzięczna gdybyś weszła na ten post- http://lemadreams.blogspot.com/2014/03/oh-my-god-i-just-love-these-clothes.html i poklikała w linki Sheinside :) Bardzo mi na tym zależy ponieważ staram się o współpracę.
    pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
  16. no poszalałaś! mega przepis!:)

    OdpowiedzUsuń
  17. Kurczę mi na pewno by smakowalo, ale nie wiem jak z moim mężczyzną :/

    OdpowiedzUsuń
  18. uwielbiam różnego rodzaju pesto :))

    http://striking-rose.blogspot.com/
    Jeśli się spodoba-zaobserwuj!:)

    OdpowiedzUsuń
  19. właśnie ostatnio zastanawiałam się do czego ta rukola jest
    teraz już wiem
    mam w domu ciecierzycę i właśnie zastawiam się co się do niej dodaje

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za wizytę i komentarz, każdy zauważam.
niestety nie biorę udziału w grach blogowych :)
zapraszam ponownie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...