WITAM!
wróciłam z Anglii- wczoraj! było super :) jestem zachwycona ilością parków, które były w tym niezbyt wielkim Leicester!
kucharzyłam troszke, zajadałam się ichiejszymi fastfoodami...
szczegóły na fanpage :)
tuż przed wyjazdem wysłałam kolejne zgłoszenie do BlogerChefa...
mam nadzieję, że zagłosujecie?
link TUTAJ
link TUTAJ
a dla Was mam przepis, który zgłosiłam.
ZAPRASZAM!
ZAPRASZAM!
SKŁADNIKI
100g rukoli
70g orzechów włoskich
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
cukinia
pieprz
sól
parmezan
70g orzechów włoskich
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
cukinia
pieprz
sól
parmezan
GOTUJEMY!
rukolę myjemy i odsączamy.
orzechy kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni.
do pojemnika wsypujemy czosnek w kawałkach, rukolę i orzechy.
dodajemy parmezan- 2 starte łyżki, oliwę i sok z cytryny. blendujemy!
doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
obraną cukinię obieramy dalej, najlepiej obieraczką do warzyw. powstaną cienkie plastry.
gotujemy je minutę we wrzącej, osolonej wodzie. mieszamy z pesto.
SMACZNEGO!
Zazdroszczę Ci tej pasji do gotowania. Widać, że kochasz to co robisz i sprawia Ci to wielką przyjemność:)
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaka na to <3
OdpowiedzUsuńOjojoj!musi byś przepyszne, bo tak wygląda!;)
OdpowiedzUsuńbuźka
cos dla mnie:)
OdpowiedzUsuńOoo świetnie wygląda :) Mniam!
OdpowiedzUsuńCiekawe danie.
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam ale może spróbuje - ładnie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńPięknie i smacznie to wygląda. Bardzo lubię rukolę.
OdpowiedzUsuńPoleciał głosik. :)
Kurcze, maprawde wyglada jak makaron!!!! swietny pomysl:-) glosuje oczywiscie!!!
OdpowiedzUsuńCukiniowy makaron powiadasz ? To mi psuje :D
OdpowiedzUsuńNabrałam sie, bo byłam pewna że to makaron:)))) Świetnie to wygląda a jak musi smakować....mmmm...
OdpowiedzUsuńto pesto musi być pyszne, mam zapas orzechów z jesieni. podoba mi się to połączenie
OdpowiedzUsuńmniam pyszności ♥.♥
OdpowiedzUsuńPrezentuje się świetnie (to znaczy - pysznie!) :)
OdpowiedzUsuńOczywiście jak tylko zapoznałam się z Twoim zacnym przepisem - zagłosowałam na fejsie :)
OdpowiedzUsuńMega - jutro to chyba ugotuję jak znajdę chwile. Jestem wege i pasuje mi taki przepis. W dodatku lubię rukolę!
Obserwuję, konnnniiieeeeccczzzzznnnniiiieeee!!! :) Mam nadzieję, że będą jeszcze jakieś przepisy wege u Ciebie :D
A u mnie zdjęcia z ESKAPADY i NIESPODZIANKA od eska.pl !!!! :D
https://www.made-by-niko.blogspot.com
Pozdrawiam!
NIKO
tyle się mówi o tej rukoli, a ja nie mam pojęcia jak smakuje- muszę to zmienić! :)
OdpowiedzUsuńzapraszam Cię do mnie na notkę o niedrogich hitach z Ikea, za zaobserwowanie z przyjemnością się odwdzięczę :)
www.fimejl.blogspot.com
wyglada smakowicie
OdpowiedzUsuńKiedyś na pewno skorzystam z tego przepisu :) Ty wróciłaś z Anglii a ja za jakiś czas do Anglii się wybieram :)
OdpowiedzUsuńmmm muszę zrobić! *-*
OdpowiedzUsuńByłabym Ci bardzo wdzięczna gdybyś weszła na ten post- http://lemadreams.blogspot.com/2014/03/oh-my-god-i-just-love-these-clothes.html i poklikała w linki Sheinside :) Bardzo mi na tym zależy ponieważ staram się o współpracę.
pozdrawiam :*
no poszalałaś! mega przepis!:)
OdpowiedzUsuńKurczę mi na pewno by smakowalo, ale nie wiem jak z moim mężczyzną :/
OdpowiedzUsuńMmmm pyszności;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam różnego rodzaju pesto :))
OdpowiedzUsuń♥
http://striking-rose.blogspot.com/
Jeśli się spodoba-zaobserwuj!:)
właśnie ostatnio zastanawiałam się do czego ta rukola jest
OdpowiedzUsuńteraz już wiem
mam w domu ciecierzycę i właśnie zastawiam się co się do niej dodaje